Turku plāceņi ar malto gaļu, kas tautā pazīstami kā “ ” vai “pide”, ir viens no populārākajiem ēdieniem turku virtuvē.
Šie garšīgie un sātīgie plāceņi ir plānas mīklas un bagātīga, garda pildījuma kombinācija, kas parasti sastāv no gaļas, dārzeņiem un dažādām garšvielām. Šā ēdiena saknes sniedzas dziļi vēsturē, un tas ir kļuvis par neatņemamu sastāvdaļu gan turku, gan daudzu citu Turcijā un tās apkārtnē dzīvojošo tautu uzturā.
Šodien pastāstīsim, kā pašam mājās pagatavot gardus plāceņus ar malto gaļu. Cepot plāceni, pildījums kļūst sulīgs un bagātīgs, radot patīkamu garšu harmoniju ar mīklu. Šī sātīgā kombinācija ar bieži pievienotajām garšvielām, piemēram, pipariem vai ķimenēm, piešķir börekam īpašu aromātu un dziļumu.
Cepšanas procesā plāceņa mīklu bieži apsmērē ar sviestu vai eļļu, kas piešķir tai īpašu kraukšķīgumu un bagātīgu, gandrīz karamelizētu garšu. Šī sviestainā nots papildina plāceņu garšu, padarot tos vēl gardākus.
Kad uzzināju, kāpēc plīti tīrīt ar sinepēm, daru tāpat un nenožēloju
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Ķeramies klāt pašai receptei un pagatavošanai.
Pagatavošanas gaita:
Nomizotus kartupeļus sagriežam mazos gabaliņos un vārām, līdz tie mīksti. Pēc tam samīcām kartupeļus biezenī, pievienojam sāli, cukuru un raugu, aplejam ar kartupeļu novārījumu.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk